Design på

Coster Copenhagen

Följ med in i designrummet och läs om Pia Costers tankar om designprocessen.

"Vi önskar att Coster Copenhagen kan vara ett varumärke som reflekterar kundens livsstils i alla avseenden. Idag är människor mycket mer lojala mot de varumärken de väljer att köpa av. På Coster Copenhagen gör vi kollektioner för de kvinnor som gillar färger och som vill vara sportiga och feminina på samma gång. Hon gillar att gå utanför boxen men samtidigt bära en stil som passar in i hennes livsstil."

Hur definierar vi

Design på Coster Copenhagen

Genomgående för varje kollektion från Coster Copenhagen är vår lekfulla och okonventionella inställning till design som innebär att vi fångar upp de senaste trenderna och sätter vår unika prägel på den. Vi vrider och vänder på varje detalj och ger varje plagg ett unikt uttryck genom att addera och blanda sportiga, feminina och vågade element.

"Att arbeta med design innebär att leva i en värld som är full av inspiration dygnet runt. Vi hittar inspiration överallt - på internet, sociala medier, under våra resor i Europa och Asien eller när vi hämtar upp vår frukost på morgonen."

Designprocessen

En ny kollektion på Coster Copenhagen inleds alltid med ett möte där vi går igenom de senaste trenderna och våra nya idéer och försöker omvandla dem samtidigt som vi sätter Coster Copenhagens unika prägel på den. Därefter gör vi moodboards och bestämmer vilka färger, tryck och detaljer som ska ingå i kollektionen.

"Vi ägnar mycket tid åt att välja färger, eftersom färger är viktiga för Coster Copenhagen. När jag studerade design för 25 år sedan bar alla svart och jag stod där med rosa overaller och orange stövlar. Jag tror att jag har haft en grej för färger ända sedan dess."

Färger

När Coster Copenhagen startade var färger inte en stor del av vårt DNA - men det är de nu!

Vi ägnar mycket tid åt att välja rätt färger för alla våra styles. Det är viktigt för oss att de både följer trenderna och att de kompletterar personerna som bär dem - säsong efter säsong. Vi på Coster Copenhagen använder ett brett urval av färger som i de flesta fall är såväl djärva som ljusa.

Se alla våra färgglada modeller här.

"Precis som användningen av färger är mycket viktiga för Coster Copenhagen lägger vi också stort fokus på våra tryck. Vi lägger mycket tid på att utforma våra egna tryck och kvaliteter på vårt kontor i Humlebæk, Danmark."

Tryck

På Coster Copenhagen lägger vi mycket tid på att designa och utveckla våra egna tryck och kvaliteter. Det är viktigt för oss att vi är en del av hela processen, inte minst för att vi ska kunna hålla vårt DNA intakt i alla våra styles.

Våra tryckta mönster har alltid en Coster Copenhagen-signatur - antingen i form av vår logga eller något annat. Dessa plagg är vanligtvis lätt att känna igen då trycket oftast är stort, men vi designar också mer subtila tryck för kvinnor som inte älskar stora tryck.

Se våra senaste tryck här.

"Vi har alltid varit bra på att erbjuda de mest passande storlekarna på våra plagg eftersom vi är specialister på att skapa styles som passar vår specifika målgrupp. Vi vet att våra plagg måste erbjuda extra svängrum så att kvinnorna som bär våra plagg kan känna sig bekväma och snygga på samma gång.”

Passform

Sedan starten av Coster Copenhagen har vi betonat vikten av att ha en korrekt passform igenom hela vår designprocess. För oss är det viktigt att våra plagg inte bara passar våra kunder, utan att de också gör att de känner sig bekväma och fria att röra sig som de vill.

Därför innebär en stor del av designprocessen på Coster Copenhagen att mäta och anpassa varje enskilt plagg för att säkerställa att det inte kommer begränsa dig på något sätt när du utför dina dagliga ärenden. 

Se vår storleksguide här.

Mission

Vår mission är att skapa kläder som du kan använda från morgon till kväll. Vi uppmuntrar dig att inkorporera våra plagg i din egna, lekfulla stil - precis på samma sätt som vi gör när vi designar våra kollektioner.